Προσωπικά ? «Στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία»

«Στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία»

Προσωπικές ιστορίες με την υπογραφή των ανθρώπων που τις έζησαν. Πρόκειται για μία 50λεπτη ενημερωτική εκπομπή στην οποία παρουσιάζονται:
* Ιστορίες ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει με τις σκέψεις, τα έργα και τις πράξεις τους?
* Υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, με τους πρωταγωνιστές να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες.
* Έρευνες για μεγάλα κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους.

Η Έλενα Κατρίτση μπαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού και καταγράφει με τη κάμερα της εκπομπής τη ζωή των κρατουμένων και τις σκληρές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στη φυλακή.
Αχτίδα φωτός στο σκοτεινό κόσμο της φυλακής αποτελεί για τους φυλακισμένους, η δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα γραφιστικής, αποκτώντας τον ανάλογο τίτλο σπουδών, αλλά και να φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο είναι το πρώτο ΙΕΚ που λειτούργησε σε φυλακή πριν από λίγους μήνες, καθώς και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που μετρά ήδη 10 χρόνια λειτουργίας.
Οι κρατούμενοι θεωρούν το σχολείο ως ευκαιρία να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του εγκλεισμού και να αποκτήσουν ένα κίνητρο ώστε όταν θα έρθει η ώρα να αποφυλακιστούν, να καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς να ξαναγυρίσουν στο έγκλημα. Είναι ο μοναδικός χώρος που δέχονται τους κανόνες αδιαμαρτύρητα αλλά και τους προασπίζονται με κάθε τρόπο.

 

Δείτε το βίντεο της εκπομπής: 08Φεβ2015 ? Προσωπικά ? «Στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία»