Αντίο Γιώργο. Καλό ταξίδι

Έφυγε(;;;) χθες από τη ζωή ένας πραγματικά σπουδαίος λειτουργός της εκπαίδευσης – ο σπουδαιότερος, έργω και όχι λόγω, που έχω γνωρίσει – ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού Γιώργος Ζουγανέλης.

Για περισσότερο από δέκα χρόνια δίδαξε, εμψύχωσε, καθοδήγησε εκατοντάδες κρατούμενους, έκανε το Σχολείο σημείο αναφοράς για τη φυλακή, μετέτρεψε μία σιδερόφρακτη πτέρυγά της σε επικούρειο κήπο κι έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό μέσο σωφρονισμού και επανένταξης για τους έγκλειστους, ανάτασης και αναγέννησης για όλους μας.

       Για ενάμισι χρόνο μοιραστήκαμε το ίδιο γραφείο, καθώς με την απίστευτη γενναιοδωρία του εντελώς φυσικά μου παραχώρησε το μισό, όταν το Σεπτέμβρη του 2014 ανέλαβα τη διεύθυνση του νεοσύστατου ΙΕΚ Φυλακών Κορυδαλλού. Από τότε μέχρι χθες η συνεργασία μας ήταν ένα διαρκές μάθημα για μένα.

       Μέγας Εκπαιδευτικός, Αντιδογματικός Θεολόγος, Απολαυστικός Συζητητής, Ωραίος Άνθρωπος, Αξεπέραστος Φίλος!!! Ακούραστος Οδηγός των αδέσποτων ψυχών!!! Δάσκαλος και για μας τους δασκάλους!!! Καλό ταξίδι, Γιώργη.

Βαγγέλης Κάλιοσης